تکنیک های فیلمبرداری پیشرفته و آشنایی با چنین مواردی و همچنین نکته های ان یکی از دغدغه های مبتدیان در ابتدا کار فیلمبرداری به صورت حرفهای است. برای افراد مبتدی اموزش چنین نکاتی بسیار پر معنا و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، هنگامی که شما به عنوان یک فرد مبتدی شروع به فعالیت و فیلمبرداری پیشرفته میکنید و یک میخواهید یک فیلمبردار شوید باید تمام تکنیک های فیلمبرداری را بشناسید و بر آنها مسلط شوید. یکی از سادهترین انها زاویه دوربین است که در سینما که مانند نقطه دید میباشد که همچنین یکی از ابزارهای مهم و پر کاربردی است که به نظر کارگردانی برمیگردد. بدون شک دوربین یکی از عوامل مهمی است که اهمیت وضعیت خاص فرد مقابل دوربین و ارتباط او با دیگران برای بینندگان القا میکند. دوربین دارای زوایای خاص و مهمی است که در ادامه این مطلب می توانید مشاهده کنید.
تکنیک های فیلمبرداری پیشرفته و همچنین عکاسی
لانگ شات
لانگ شات یا به اصطلاح عامیانه برداشت کامل، فول یا عریض، نمای باز یا نمای دور به طور مثال انسان تمام قد به همراه کمی از محیط اطراف آن گفته می شود. به این برداشت عکسی از منطقه میگویند که تماشاگران می توانند نگاه بهتری نسبت به آنچه اتفاق می افتد داشته باشند اما هنوز به اندازه کافی نزدیک نیست تا در واقع از لحاظ عاطفی در صحنه حضور داشته باشند. سوژه ها نیز در دوریین نزدیکتر هستند اما به اندازه کافی برای دیدن جزییات نزدیک نیست.
شات متوسط
برداشت متوسط به ببینندگان این امکان را میدهد تا از زاویه نزدیک به سوژه نگاه کنند. در این نوع برداشت، احساسات بیننده کم کم تحت تاثیر قرار میگیرد. این قاب معمولا یک فرد را از کمر به بالا نشان میدهد و معمولا برای مصاحبه های خاص یا صحبتهای گروهی مورد استفاده قرار میگیرد.
کلوز آپ در تکنیک های فیلمبرداری پیشرفته
در چنین برداشتی که به کلوز اپ معروف است، تمام سر تا چانه یا گردن را تا نوک سرنشان میدهد تا بینندگان به خوبی بتوانند احساسات و همچنین شخصیت ماجرا را به خوبی درک کنند. در این نوع برداشت، زمینه کمتر و چهره بیشتری دیده میشود. با استفاده از این کلوزاپ میتوانید با بیان شخصیت سوژه، بر مخاطب تأثیر بگذارید.
اکستریم کلوز آپ
از این شات به عنوان لحظه هایی که نیاز شدیدی به ایجاد یک لحظه عاطفی دارید استفاده میشود. این کار با بزرگنمایی روی چهره شخص یا فرد و گاهی اوقات فقط روی چشم یا حتی دستها انجام مي شود. اینکار روی اشیا نیز مورد استفاده قرار میگیرد. همانند دست زدن به ساعت و یا نمایش قلم موی نقاش از نزدیک. عکس های کلوز اپ فاقد پس زمینه هستند و برای تنظیم روحیه یا اضافه کردن احساس و صمیمیت بسیار عالی است.
اکستریم لانگ شات
از تکنیک های فیلمبرداری پیشرفته میتوان به اکستریم لانگ شات اشاره داشت از این نوع فیلمبرداری به منظور نشان دادن مقیاس بزرگ از موضوعات که در رابطه با محیط اطرافشان می باشد از اکستریم لانگ شات استفاده می کنند.
به عنوان مثال برای نشان دادن یک منقطه گسترده، نمای کاملا دور یا نمای بسیار باز. معمولاً هنگام تغییر از یک منطقه بزرگ به منطقه دیگر، از این نوع فیلم برداری بهره می برند. به طور مثال اگر قصد دارید یک دهکده را نمایش دهید، می توانید از فاصلهای دور یک نمای کلی از آن را با استفاده از این تکنیک نمایش دهید.
تکنیک های فیلمبرداری پیشرفته – نمای چشم پرنده چیست
نمای چشم پرنده هم مانند اکستریم لانگ شات عمل میکند در این نوع برداشت، مقیاس گسترده اما از زاویه بسیار بالاتر است. ارتفاع تا جایی که اشکال و خطوط انتزاعی از جاده ها، ساختمان و حتی درختان در یک شهر به خوبی نمایش دادهمیشود. همچنین به طور معمول به عنوان یک برداشت برای معرفی و انتقال صحنه مورد استفاده قرار میگیرد.
نورپردازی
بدون شک باید به این موضوع اشاره داشت یکی از راز های فیلمبرداری حرفه ای استفاده از نور مناسب برای فیلم گرفتناست. حتما به این موضوع دقت کنید که در طول مفهوم سازی در فیلمتان، به نور و همچنین نور پردازی مناسب بسیار توجه داشته باشید. نور ها باید در جای مناسبی قرار بگیرند تا بتواند جلوه های مورد نظرتان را به شما بدهد تا بتوانید از ان به خوبی استفاده کنید. اگر نمیخواهید زیاد هزینه کنید و یا اگر معمولا با نور چراغها و خورشید کار می کنید، به این فکر کنید که چطور می توانید به بهترین شکل از این نورها برای صحنه تان استفاده کنید.
به طور مثال اگر قصد دارید صحنهای دراماتیک را تولید کنید باید از نور کمتر و سایه های بیشتر استفاده کنید. اما باید به این نکته اشاره داشت که از طرف دیگر، هر چه صحنه شما پرنورتر و روشن تر باشد بسته به محل قرارگیری نور در صحنه، احساس شادی و انرژی بیشتری به مخاطب القا می کند. پس اگر قصد دارید صحنهای مملو از شادی را خلق کنید باید از نور مناسب استفاده کنید.
پس زمینه را ساده
حتما این نکته را به خاطر بسپارید از هر مکانی برای فیلمبرداری استفاده نکنید تا حد ممکن سعی کنید بک گراند یا همان پس زمینه صحنه شما ساده باشد و شلوغی های موجود در صحنه را از آن حذف کنید. بسیاری از افراد برای فیلمبرداری از پس زمینه تک رنگ استفاده میکنند. این پس زمینه ساده می تواند یک دیوار باشد یا پارچه و یا یک کاغذ بزرگ. سپس سوژه هایشان را کمی دورتر از پس زمینه قرار می دهند تا از ایجاد سایه در بک گراند جلوگیری کنند.
قاب بندی استاندارد را حتما اموزش ببینید
- توجه به زاویه دوربین و موقعیت قرارگرفتن سوژه
- در هنگام قاب بندی، توجه ویژه ای به بالای سر سوژه و اطرافش داشته باشید.
- شات ها زیاد نزدیک نباشد تا مجبور نشوید سر سوژه را کراپ کنید.
- سعی کنید شات ها دارای حس و حال طبیعی ذاتی محیط و سرو صدای خاص همان محیط باشد چون فیلمبرداری شما مستند است.
- سرعت شاتر را تنظیم کنید.
تراز سفیدی
تراز سفیدی از چالش هایی است که بسیاری از فیلمبرداران در موقع ساخت فیلم با ان رو به رو میشوند که اصلاح دما و رنگ است. اگر در هنگام فیلمبرداری از دو یا چند دوربین استفاده کنید، احتمالا متوجه می شوید که دوربین ها دمای رنگ پیشفرض متفاوتی دارند. مثلا اگر دو دوربین با مارک های مختلف مثل کانن و سونی دارید از هر دو این دوربین ها به طور همزمان استفاده کنید به چنین مشکلی برخورد خواهید کرد.